Családunk Békés megyében, Elek városában az őshonos magyar lófajta és nemzeti kincsé nyilvánított Nonius tenyésztésével foglalkozik. Kis tenyészetünk a román határ mentén Gyulától 14 km-re található.

Családunkban a ló szeretete már 1977 óta jelen van. Családfőnk katonai szolgálata után megvette első pár lovát. A lovakkal 18 évig fuvarozott a helyi TÜZÉP telepről. Az idő múlásával kénytelenek voltunk gépesíteni a fuvarozás miatt, ám az 1999-ben felállított jelenlegi nóniusz állományunkat már szinte csak hobbi célra használjuk. Jelenleg az állományunk 10 tenyészkancából, 1 fedezőménből, és annak szaporulataiból áll, ami közel 20 egyedet takar. Két korszerű istálló szolgálja ki kedvenceink kényelmét, ahol még a fedeztetésre érkező panziós kancák részére is akad hely.

Büszkeséggel tölt el minket, hogy minden évben több alkalommal vehetünk rész meghívásokon, fesztiválokon, helyi eseményeken és fogathajtó versenyeken, ahol képviselhetjük a fajtát, és megmutathatjuk egyes, kettes, népies hármas, négyes, vagy éppen ötös fogatainkat. A telephelyünk mellett kialakított lovas pályán minden évben hagyományos fogathajtó versenyt rendezünk 2000 óta.


Jó barangolást kívánunk minden kedves látogatónknak!